Underhåll företagsfastighetens tak regelbundet - aes2016.seaes2016.se

aes2016.se

För dig som driver eller vill driva ett företag

Underhåll företagsfastighetens tak regelbundet

Alla tak behöver regelbundet underhåll oavsett vilken typ av ägare en fastighet har: privat eller företag. De flesta större och medelstora företag har i regel en fastighetsskötare som håller koll på när det är dags att byta tak på fastigheten nästa gång. När det kommer till bostadsrättsföreningar brukar styrelsen stå för planeringen av underhållet.

Årlig inspektion

Det är viktigt att minst en gång per år klättra upp på taket och göra en fysisk inspektion. Beroende på vilken typ av tak det handlar om kan du se över om delar av takbeläggningen har gått sönder, spruckit eller helt enkelt har ramlat av. Passa också på att rensa hela taket från löv och annat löst skräp som ligger kvar. Det minskar både brandrisken och motverkar angrepp av mögel och mossa.

Tvätta taket

Om taket fortfarande ser risigt ut även efter att det är rensat från beläggningar kan det vara dags för en taktvätt. Här måste du först göra research kring vilket material taket består av. Beroende på om taket är gjort av papp, tegel eller plåt används olika metoder vid rengöring. Om taket har en mindre yta kan det gå bra att åtgärda det själv. De flesta företag använder en professionell takfirma för att utföra den nödvändiga servicen, det kan du kolla här.